94.5 FM Valencia

Valencia Capital Radio

Una Selecció Espanyola a la valenciana en el Mundial Femení 

Sergio Roig

La Selecció Espanyola Absoluta femenina s’ha proclamat campiona del Mundial Femení 2023 disputat a Austràlia i Nova Zelanda. El conjunt dirigit per Jorge Vilda ha vençut per un gol a zero en la final a la selecció anglesa dirigida per Weigman. El gen valencià ha estat present en aquesta convocatòria final: Ivana Andrés (Aielo de Malferit) i Enith Salón (Moncada) s’han alçat amb la seua primera Copa del Món. A això, se li suma el gran mundial que ha protagonitzat la jugadora granota, Alba Redondo.


La capitana de la selecció, Ivana Andrés, era l’encarregada d’alçar la copa al cel en el Olympic Stadium de Sídney. La defensa ha disputat les tres cites mundialistes en les quals ha participat la roja: Mundial del Canadà 2015, Mundial de França 2019 i aquest últim. Ara mateix, ha jugat un total de 50 partits amb l’absoluta on no ha marcat cap gol. La seua participació en el mundial ha anat de més a menys, sent titular en les dues primeres trobades i després aportant el seu granet d’arena des de la banqueta en els següents. El seu palmarés és: 1 Lliga d’Espanya, 1 Copa de la Reina i 1 Copa del Món.


D’altra banda, Enith Salón Marcuello és l’única jugadora que no ha debutat en aquest Mundial Femení. La portera de Moncada ha sigut la tercera opció per a un Jorge Vilda que sí ha fet rotacions en la porteria. Salón ha estat des de les categories inferiors al València CF, club amb el qual ha renovat fins al 30 de juny de 2025. El seu debut amb l’absoluta femenina es va produir l’11 de novembre de 2022 i, des d’eixe moment, tan sols ha jugat un total de dues vegades.


Gols i protagonisme per a la jugadora granota, Alba Redondo. La davantera manxega ha anotat un total de tres gols en la fase final del Mundial ajudant a aconseguir la primera estrela per a Espanya. Redondo va arribar al Llevant UE l’any 2019, on està fins a l’actualitat. Alba ha jugat un total de 34 partits amb la selecció on ha anotat 14 gols. El seu protagonisme en la cita mundialista ha anat in crescendo, de menys a més, convertint-se en una peça fonamental per a l’atac de Jorge Vilda.

Ir al contenido