94.5 FM Valencia

Valencia Capital Radio

L’Ajuntament ha presentat hui la programació que inclou activitats culturals, esportives i festives per a totes les edats

Redacción Valencia Capital Radio

L’Ajuntament de l’Eliana ha presentat hui la seua programació per a commemorar el 9 d’Octubre. Una data destacada en el calendari festiu elianer i que enguany acollirà un aniversari molt especial: el XXXV aniversari del Ciclopasseig, la cita familiar que compta amb gran acceptació entre la ciutadania i que busca fomentar l’esport a l’aire lliure, combinant-lo amb la diversió tant per a majors com per a menuts. Les inscripcions poden realitzar-se ja a través de formulari en línia o bé, presencialment el mateix dia abans de l’eixida. 

Per a commemorar el dia de la Comunitat Valenciana, la programació inclou un contacontes especial aquest mateix dijous a la plaça del País Valencià, amb una narració amb titelles de la vida del rei Jaume I el Conqueridor i tres valentes dones que el van acompanyar. Des d’aquest divendres i fins al pròxim 20 d’octubre, la sala d’exposicions del Centre Sociocultural acollirà ‘l’ETNO: Festes valencianes’, amb 51 fotografies, datades entre principis i mitjans del segle XX, de deu festes de la Comunitat Valenciana en la qual mostra la seua evolució. 

Per als més joves, d’entre 7 i 30 anys, diumenge no faltarà de nou el torneig de La Fallera Calavera i l’esmorzaret valencià, per a això hauran de fer inscripció prèvia en línia. La trobada conclourà amb una cercavila amb tabal i dolçaina fins a la mascletà que la pirotècnia Germans Caballer llançarà en l’aparcament del Poliesportiu. Ja a la vesprada, l’Associació Cultural Folklòrica ‘La Llauradora’ organitzarà un nou sarau valencià amb balls i músiques tradicionals en directe en la plaça del País Valencià.

L’esport més tradicional també serà present aquest 9 d’Octubre amb una partida de pilota valenciana a càrrec del club de Va de Bo, a partir de les 17 hores al carrer Santa Teresa. A aqueixa mateixa hora la plaça acollirà la tradicional fireta on les persones assistents trobaran tallers tradicionals, animació, un punt de lectura en valencià o repartiment de productes de la campanya Bon profit!. L’esdeveniment inclourà la celebració de la Festa Pop! i el llançament de focs artificials.

Els actes commemoratius continuaran amb una visita a la València Medieval i el Tribunal de les Aigües per a les persones majors i la conferència ‘Dones en espai de poder: experiències’ i el concert de Titana per a públic jove a càrrec d’Escola Valenciana. En aquest cas l’acte tindrà lloc a la Torre del Virrei el divendres 20 per a parlar d’activisme, cultura i pensament.

La proposta cultural dins d’Anem al Teatre serà l’obra en valencià ‘El moble’, d’Albena Teatre, dissabte que ve 22, una comèdia amb pinzellades dramàtiques sobre els conflictes íntims d’una parella de quaranta i tants.

Salva Torrent, alcalde de la localitat, ha destacat la varietat d’activitats transversals, fruit del treball i la coordinació de diverses regidories, que animen a celebrar la identitat pròpia i ha convidat la ciutadania a participar de totes elles.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Ir al contenido