94.5 FM Valencia

Valencia Capital Radio
Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

El Consorci dirigit per Avelino Mascarell reforçarà este dijous, 10 d’agost, les dotacions de guàrdia en tots els parcs de la província, coincidint amb la pujada de les temperatures

Redacción Valencia Capital Radio

El Consorci Provincial de Bombers de València activarà este dijous 10 d’agost el dispositiu de reforços, pel fet que el nivell de preemergència per risc d’incendis forestals és extrem (nivell 3) en tota la província.

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha emés avís roig per temperatures que arribaran fins als 44 °C, podent-se superar en alguns punts del territori valencià, estenent-se tant per l’interior sud com el literal sud de la província.

L’activació del protocol deriva, entre altres mesures, en el reforç de les dotacions de guàrdia a tots els parcs de bombers de la província de València, inclosos els parcs de bombers voluntaris amb guàrdies presencials. Així mateix, el Consorci que dirigix el diputat Avelino Mascarell reforçarà la dotació de personal de la Central de Comunicacions i personal de comandament.

De manera paral·lela, totes les brigades forestals del Consorci romandran durant estos dies en alerta fent treballs de vigilància per zones de major risc, amb l’objectiu de minimitzar el temps de resposta davant una possible situació de perill.

Des del Consorci de Bombers s’insta la ciutadania a extremar les precaucions i evitar conductes que puguen suposar risc d’incendi, i recorden que estos dies està prohibit fer ús del foc en àrees recreatives.

Així mateix, se sol·licita a la ciutadania la màxima precaució en les eixides i activitats a la muntanya, i s’insistix que la major part dels incendis que es produïxen en el medi natural són d’origen antròpic.

També es recorda la conveniència d’adoptar mesures de protecció en segones residències, com la creació de franges lliures de vegetació al voltant de la casa, i es recorda la prohibició de cremes agrícoles.

En cas de visualitzar una columna de fum sospitosa, és de vital importància contactar al més prompte possible amb el 112, ja que la ràpida intervenció dels efectius és una de les claus enfront de l’extinció dels incendis.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


Ir al contenido