94.5 FM Valencia

Valencia Capital Radio
Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

De Dalí Cibernètic a València Memòria Fotogràfica: una completa programació d’exposicions desenvolupades amb l’última tecnologia. Bombas Gens serà un espai de producció, difusió, reflexió, intercanvi i impuls a l’art i la cultura digital amb un extens programa d’activitats

Redacción Valencia Capital Radio

Layers of Reality i la Fundació Per Amor a l’ Art presenten el nou Bombas Gens Centre d’Arts Digitals, un centre d’art d’última generació pioner a València i especialitzat en la difusió de projectes expositius i culturals vinculats a l’art digital i a les seues connexions amb les altres disciplines artístiques.

Aquesta iniciativa és fruit d’un acord entre totes dues entitats per a la creació d’un espai amb capacitat de producció i exhibició pública de continguts culturals on s’interrelacionaran la ciència, l’art i la tecnologia.

Situat en les emblemàtiques instal·lacions de l’antiga fàbrica Bombas Gens, conjunt arquitectònic declarat Bé d’Interès Cultural per l’Ajuntament de València, el nou centre d’art compta amb més de 2500m2 de superfície expositiva dividits en quatre naus, i inclou una instal·lació amb més de 45 projectors i la major sala de metavers d’Europa.

L’espai està equipat amb tecnologies de realitat expandida (RX) per a oferir experiències immersives de gran envergadura, realitat virtual i augmentada, holografia i intel·ligència artificial, així com nous formats en fase experimental.

L’equip de Bombas Gens Centre d’Arts Digitals treballarà en estreta col·laboració amb IdealCentre d’ Arts Digitals a Barcelona i MAD, Madrid Arts Digitals en Matadero Madrid, tots dos espais participats per Layers of Reality.

A més de la programació expositiva, Bombas Gens actuarà com a espai-laboratori de creació enfocat als nous reptes del sector, oferint iniciatives formatives vinculades a les universitats, l’emprenedoria i les arts digitals.

“Ara Bombas Gens torna a transcendir. Com diria el meu fill, passem pantalla. Perquè és veritat que el que està ben fet roman ben fet. No es perd, es transforma. Una vegada més. La Fundació Per Amor a l’Art ha confiat en Layers of Reality per a aquest canvi de pell de Bombas Gens, un canvi en el qual creu i que segueix amb idèntic esperit i propòsit: acostar l’art i la cultura a tantes persones com siga possible, només que ara amb una visió més ampla, aplicant els recursos que la tecnologia i la ciència permeten, connectant així amb el públic del segle XXI, que està en el centre de la revolució digital que estem vivint. En definitiva, un projecte cultural pioner a València, de qualitat, singular i d’alt impacte, del qual em sent molt orgullosa”, afirma Susana Lloret, vicepresidenta executiva de la Fundació Per Amor a L’Art.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Ir al contenido